Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ριζική αλλαγή;

Ένας από τους βασικούς κανόνες της ζωής είναι ο εξής: Ότι μένει στάσιμο, πεθαίνει!

Γ' αυτό κι εσύ πρέπει να μάθεις να φεύγεις από εκεί που τίποτα δεν αλλάζει. Γιατί οι αλλαγές, όχι μόνο χρειάζονται, αλλά πολλές φορές επιβάλλονται!  

Κι όταν όλα γύρω σου αλλάζουν, είναι δική σου επιλογή τι θα κρατήσεις αναλλοίωτο. Εσύ θα αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι θα αφήσεις να πάρει μαζί της η αλλαγή.

Κάποιες φορές, συμβαίνουν αλλαγές χωρίς την συγκατάθεση μας... Εκεί βρισκόμαστε χαμένοι, βουτηγμένοι μέσα στο πέλαγος των εκκρεμοτήτων και των πραγμάτων που πρέπει να γίνουν πριν η αλλαγή συμβεί. Τρέχουμε για να προλάβουμε να κρατήσουμε όρθιο ότι μπορούμε, και τελικά από το άγχος και την πίεση δεν καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι εμείς οι ίδιοι... 

Πολλές φορές η ζωή τρέχει...κι όσο γρήγορα κι αν τρέχει κάνεις πίσω της, πάλι δεν την προλαβαίνει. 

Γι' αυτό σου λέω... Χαλάρωσε!

Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Είτε τρέξεις, είτε όχι. 

Κάθε αλλαγή που έρχεται, θα σου φέρει θετικά πράγματα μόνο αν εσύ αποφασίσεις να τα δεις και να τους επιτρέψεις να έρθου.  Κάθε αλλαγή, να ξέρεις, συμβαίνει συνήθως την κατάλληλη στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Επέλεξε να βάλεις στις αποσκευές σου όποια ανάμνηση και όποια εμπειρία θεωρείς σημαντικότερη και απαραίτητη για να κουβαλήσεις, όμως άφησε και τον απαραίτητο χώρο για να μπουν μέσα στις βαλίτσες σου κι άλλες ακόμη πιο ευχάριστες και θετικές εμπειρίες.

Είναι κι αυτό μια πλευρά της ζωής! Γιατί, κάτι πρέπει να γίνεται για να μας αφυπνίζει κάθε λίγο... αν από μόνοι μας δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της αφύπνισης! 

Η μοίρα μας, όμως, ορίζεται από εμάς τους ίδιους. Καθώς, μπορεί να φαίνεται πως η ζωή μας στέλνει γεγονότα τελεσίδικα, αλλά αν κάτσει κανείς να το σκεφτεί λίγο ψύχραιμα, σίγουρα θα διακρίνει περισσότερες από μια διεξόδους που μετατρέπουν εύκολα ένα "τελεσίδικο" γεγονός σε ευκαιρία.

Βάδιζε λοιπόν σταθερά με μοναδικό γνώμονα την απόλαυση της κάθε διαδρομής που προκύπτει στο δικό σου μονοπάτι, χωρίς την πίεση και το άγχος που μόνο αρνητικά συναισθήματα συσσωρεύουν μέσα σου. Υποδέξου την κάθε αλλαγή με χαρά και σίγουρα η ζωή θα βρει τον τρόπο να σε ανταμείψει δείχνοντας σου πως, όταν μια αλλαγή συμβαίνει...γίνεται συνήθως για καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: