Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Χαμένοι στη μετάφραση...


Είναι γεγονός, πως οι άνθρωποι ακούν αυτό που θέλουν να ακούσουν και συγκρατούν μόνο ότι είναι προς όφελος τους. 
Ίσως μπερδεύουν συνειδητά κάποιες έννοιες... ίσως όντως δεν διαθέτουν την απαραίτητη αντίληψη για να επεξεργαστούν όσα ακούνε... 

Έτσι, ακούγοντας κάποιοι φράσεις όπως "Αγαπά τον εαυτό σου", "Γίνε αυτό που εσύ επιθυμείς", "Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο", "Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα..." και άλλα τέτοια πολύ όμορφα λόγια, εκείνοι χάνονται λίγο στη μετάφραση και κρατούν μόνο αυτό καθεαυτό που ακούν, χωρίς να σκεφτούν όσα περιλαμβάνουν όλες αυτές οι φράσεις.

Γιατί το να αγαπά κάνεις τον εαυτό του είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση, όμως είναι αρρωστημένη όταν δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό του. 
Το να κάνει ένας άνθρωπος βήματα για την επιτυχία του και την εκπλήρωση των στόχων του, είναι αξιοθαύμαστο αλλά αν λειτουργεί ύπουλα και καταστρεπτικά εις βάρος άλλων για να τα καταφέρει, είναι γεγονός αξιολύπητο...
Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πως σε αυτή τη ζωή όλα είναι σχετικά...

Η διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης μπορεί να αφορά τον κάθε άνθρωπο προσωπικά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμπεριλαμβάνονται και όσοι είναι γύρω του.
Οι άνθρωποι είναι κρίκοι...γι'αυτό συνήθως η συμπεριφορά του ενός επηρεάζει και τον άλλο. 
Ο στόχος της προσωπικής ανάπτυξης είναι η εξέλιξη του εαυτού μας αλλά και παράλληλα, όσο αυτό είναι εφικτό, είναι και η θετική επιρροή των γύρω μας. Αν κάποιος λειτουργεί παραφράζοντας αυτόν τον στόχο, τότε δεν έχει μπει στο μονοπάτι της προσωπικής εξέλιξης, αντίθετα ελλοχεύει ο κίνδυνος να κερδίσει τον τίτλο του "παρτάκια" επαξίως!

Γι' αυτό σου λέω...
Μην αλλοιώνεις τα νοήματα των φράσεων που δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό να βοηθούν τους ανθρώπους να εξελίσσονται... 
Μην χάνεσαι στη μετάφραση των λέξεων και μην μπερδεύεις σκοπίμως τις έννοιες κατά το δοκούν.
Το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης είναι δύσκολος αλλά υπέροχος δρόμος... κι ο καθένας όταν αποφασίσει να τον βαδίσει, οφείλει να το κάνει σωστά, συνειδητά και ηθικά, με μόνη ανταμοιβή στο τέλος, την αυτοπραγμάτωση του!

Όταν κάποιος κρύβεται πίσω από τις λέξεις εκμεταλλευόμενος τις περιστάσεις και δίνοντας άλλη μετάφραση στις λέξεις που ακούει ή διαβάζει βάσει συμφέροντος, τότε δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί καθόλου το νόημα αυτής της διαδικασίας που υποστηρίζει σθεναρά πως έχει ξεκινήσει για τον εαυτό του... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: