Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Κι αν δεν σ' αρεσει...αλλαξε το!


Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν την επιθυμία να ζήσουν μια όμορφη και ιδανική ζωή, στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να παραπονιούνται πως δεν τη ζουν, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για να κινηθούν προς την υλοποίηση της επιθυμίας τους, ώστε να βελτιώσουν την ζωή και την καθημερινότητα τους. 
Τραγικό αλήθεια.
Άνθρωποι υγιείς που έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν ότι δεν τους αρέσει, εκείνοι επιλέγουν να ζουν μέσα σε μια θλιβερή για εκείνους πραγματικότητα χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια για να φτιάξουν εκείνα τα μελανά σημεία της ζωής τους που δεν τους ικανοποιούν.

Γιατί συμβαίνει αυτό αναρωτιέσαι...
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ανέχονται να βιώνουν όλα αυτά που δεν τους προσφέρουν χαρά κι ευτυχία, ενώ ταυτόχρονα ευθύνονται οι ίδιοι για ότι ζουν;


Ίσως δεν μπορούν να δουν καθαρά τι συμβαίνει, σκέφτεσαι... 
Δεν έχουν αρκετή δύναμη... Δεν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες... μπορεί απλά να μην έχουν μάθει να εκτιμούν όσα έχουν...
Ίσως.. Ίσως... Πολλά ίσως περνάνε από το μυαλό σου προκειμένου να δικαιολογήσεις μια τέτοια κατάσταση...

Μα θα σου πω ένα μυστικό...
Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος μπορεί να παραπονεθεί για κάτι που δεν του αρέσει, τότε μπορεί να κατανοήσει πλήρως την κατάσταση που δεν τον ικανοποιεί... συνεπώς, μπορεί και να την αλλάξει!


Αυτό άλλωστε είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή... 
Το να μπορεί να δει κανείς αυτό που δεν του αρέσει, τότε μπορεί και να το αλλάξει.
Όμως, το να αρκεστεί στο παράπονο για την μη αλλαγή μιας αρνητικής κατάστασης, αυτό από μόνο του δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα.

Ξέρεις, τα συνεχόμενα παράπονα για μια κατάσταση που δεν αλλάζει, κρύβουν μέσα τους κάτι βαθύτερο... Υπονοούν μετάθεση ευθυνών σε ένα άλλο πρόσωπο για να αλλάξει αυτό που δεν αρέσει σε εμάς, ενώ αυτό που θα έπρεπε να σκεφτούν όσοι παραπονιούνται είναι το πως θα αλλάξουν οι ίδιοι πρώτα ή μπορεί απλά να υποδηλώνουν ένα άτομο που θέλει να τραβά την προσοχή των άλλων μέσω της αρνητικής προβολής του εαυτού του.

Για όποιο λόγο κι αν συμβαίνει αυτό, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε όσα δεν μας αρέσουν μόνοι μας, τότε υπάρχουν δύο εκδοχές: Όλα θα μείνουν στάσιμα ή θα τα αλλάξει κάποιος άλλος, δίνοντας τους μια διάσταση που και πάλι δεν θα μας ικανοποιεί.
Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις αυτό που δεν σ αρέσει...
Κανείς δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, ειδικά στο βαθμό που οι περισσότεροι επιθυμούμε. Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση αλλά και ευθύνη, όλα τα άλλα, ειδικά τα παράπονα υποδεικνύουν ανευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και ευθυνοφοβία καθώς περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν μια αλλαγή για εμάς ώστε να γίνουμε εμείς ευτυχισμένοι. 

Σκέψου όμως...αν κάνει κάποιος άλλος μια αλλαγή για σένα, εσύ θα βρεις την ευτυχία και την ικανοποίηση μέσα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: