Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πανδημία... μια λέξη, χίλιες σκέψεις...




Πανδημία...
Μια λέξη που, αν σκεφτεί κανείς βαθύτερα, θα ανακαλύψει ένα σορό πτυχές και νοήματα που βρίσκονται πίσω της.
Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που προκαλούν άγχος, πανικό, φόβο και αμφιβολία για το τι μέλλει γενέσθαι. Ίσως η μόνη παρήγορη σκέψη είναι το "δεν είμαι ο μόνος...", όμως τι γίνεται αν "είσαι μόνος;"

Οι ανθρώπινες σχέσεις τώρα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η αποξένωση είναι προ των πυλών καθώς, οι άνθρωποι υπό τον φόβο της πανδημίας, κλεινονται στο σπίτι τους και σταδιακά στον εαυτό τους... Αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, βάλλονται συνεχώς με πληροφορίες πολλες εκ των οποίων δεν ευσταθούν και όσο περνούν οι μέρες αισθάνονται πιο αδύναμοι και ευάλωτοι από ποτέ.

Ευτυχως, η επικοινωνία είναι ευκολότερη στις μέρες μας χάρη στην τεχνολογία κι έτσι μπορούμε να ελπίζουμε πως δεν θα χαθούν εντελώς οι ανθρώπινες επαφές μας, σε βάθος χρόνου! Να ξέρεις πως, οι άνθρωποι που αγαπάς και σ' αγαπούν, θα είναι εκεί και μετά την μπόρα, καθώς κι εκείνοι βιώνουν την ίδια κατάσταση με σένα. Έχουν τα ίδια άγχη και τις ίδιες ανησυχίες την δεδομένη στιγμή. Οταν ομως οι σχέσεις έχουν γερές βάσεις, καμία πανδημία και καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο! Αν κάτι τέτοιο συμβεί μετά την λήξη του συναγερμού, πιθανόν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς... απλά με λίγη καθυστέρηση...

Η δοκιμασία αυτή, όπως και κάθε δοκιμασία, που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε θα μας δώσει σίγουρα πολλά και σημαντικά μαθήματα!
Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση γύρω μας, οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και πάνω από όλα τη λογική μας!

Άλλωστε, όπως καθετί στη ζωή, έτσι και η συγκεκριμένη πανδημία, έχει πολλά αρνητικά αλλά έχει και θετικά σημεία!
Σκέψου αλήθεια, πόσες φορές δεν ευχήθηκες να είχες λίγο χρόνο παραπάνω στο σπίτι σου, λίγο παραπάνω χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς, λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σου, για ξεκούραση, για γυμναστική, για διάβασμα ή για να ασχοληθεις με κάτι που ήθελες πολύ αλλά ο χρόνος μέσα στην καθημερινότητα δεν στο επέτρεπε;

Ξεκινά λοιπόν... κάνε αυτό που αγαπάς και διωξε μακριά κάθε αρνητική σκέψη... μην ξεχνάς, πως ότι σκεφτόμαστε αυτό τελικά προκαλούμε να συμβεί. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε αλώβητοι και πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση είναι να εστιάσουμε στα θετικά, αντιμετωπίζοντας ακόμα και την μοναξιά ως μια ευκαιρία για ενδυνάμωση και επαναπροσδιορισμό των σκέψεων και των εσωτερικών αναγκών μας!

Το θέμα είναι τι θα επιλέξεις να βιωσεις εσύ μέσα σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί γύρω σου!
Φιλτραρε κάθε πληροφορία που λαμβάνεις και κράτα μόνο ότι περιέχει αισιοδοξία και ελπίδα...
Σκέψου θετικά και απόλαυσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία... γιατί τελικά... μπορεί και να είναι...άλλωστε, πανδημια εχουμε... 

Αποκτήστε το Πανελλήνιο Προγραμμα Υγειας μόνο με €59/χρόνο! Βρείτε το εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: