Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις;

Πόσες φορές έχει τύχει να κοιτάξεις έναν άνθρωπο και να καταλήξεις σε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι, βασισμένος μόνο την εξωτερική του εικόνα και το στυλ ντυσίματος του;

Πόσες είναι άραγε οι  φορές που η κρίση σου ήταν σωστή όσον αφορά τα συμπεράσματα που έβγαλες και σε πόσες περιπτώσεις έπεσες τελικά έξω;

Τα ρούχα δεν καθορίζουν την αξία ενός ανθρώπου σε καμία περίπτωση, όμως τις περισσότερες φορές το στυλ που επιλέγουμε είναι αρκετό για προβάλλουμε κάποια από τα στοιχεία της προσωπικότητας μας.

Κι ίσως μην έχει σημασία τι φοράς για να καταλάβει ο άλλος τι άνθρωπος είσαι, αλλά συνήθως η επιλογή των ρούχων που φοράμε φανερώνει μια βασική πλευρά του χαρακτήρα μας.

Επιπλέον, το ντύσιμο μας μπορεί να υποδεικνύει και την συναισθηματική μας κατάσταση σε δεδομένο χρόνο... Γενικά, μέσω της εξωτερικής εικόνας ενός ανθρώπου μπορούμε να αντιληφθούμε αρκετά πράγματα, ακόμα κι αν δεν μιλήσουμε ποτέ μαζί του. 

Κι ίσως δεν είναι σωστό να κρίνουμε τους άλλους από το στυλ που επιλέγουν να ακολουθήσουν, όμως το ντύσιμο κάποιου ανθρώπου μπορεί να μας προϊδεάσει για το ποιον άνθρωπο έχουμε απέναντι μας. Καθώς, όταν ένας άνθρωπος επιλέγει ένα εκκεντρικό στυλ πιθανόν επιθυμεί να δείξει στους άλλους πως είναι διαφορετικός, αν κάποιος ντυθεί προκλητικά πιθανόν θέλει να προκαλέσει, κι όταν κάποιος ντύνεται σεμνά ή πιο λιτά ίσως θέλει να περάσει απαρατήρητος ή είναι διακριτικός. Αυτά είναι κάποια στοιχεία στο χαρακτήρα ενός ανθρώπου, που γίνονται εύκολα αντιληπτά από όσους τον βλέπουν, τουλάχιστον για πρώτη φορά.

Βέβαια, η εικόνα του άλλου δεν μπορεί να μας επιβεβαιώσει την ποιότητα του ως άνθρωπο, ούτε μπορούμε να καταλήξουμε σε ορθά συμπεράσματα σε ότι αφορά τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του,  μπορεί όμως να μας δώσει μια μικρή γεύση...

Ίσως αναρωτιέσαι, πως είναι δυνατόν να καταλάβουμε έναν άνθρωπο μόνο από τις ενδυματολογικές του επιλογές; 

Είναι αυτός ο παράγοντας αρκετός για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν αυτός ο άνθρωπος μας ταιριάζει τελικά; 

Είναι αρκετό αυτό για να μας παρακινήσει ή να μας εμποδίσει από το να τον επιλέξουμε ως φίλο ή ως σύντροφο; 

Όχι! Οι ενδυματολογικές επιλογές ενός ανθρώπου δεν είναι παράγοντας για το αν ένας άνθρωπος μπορεί να ταιριάξει με εμάς, ούτε αυτό είναι αρκετό για να καθορίσει τη σχέση που θα αναπτύξουμε μαζί του. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους, έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και τον αλληλοσεβασμό που καλλιεργείται μεταξύ τους. 

Όμως, καλώς ή κακώς, οι επιλογές μας είμαστε εμείς. Και ανάμεσα στις επιλογές μας υπάρχει και η επιλογή σε ότι αφορά την εξωτερική μας εικόνα. Οπότε, σίγουρα το στυλ που επιλέγουμε δείχνει αρκετά κομμάτια από το παζλ του χαρακτήρα μας... Το στυλ μας, δείχνει τα εκρηκτικά ή τα συνεσταλμένα στοιχεία του εαυτού μας, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Έτσι, είναι κατανοητό πως εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα για το εκκεντρικό ή το διακριτικό ενός χαρακτήρα, την σεμνοτυφία, τις ανασφάλειες, ακόμα και για την σοβαρότητα ή  την σοβαροφάνεια ενός ανθρώπου, βασισμένος μόνο στα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εικόνας. 

Κι ίσως το ενδυματολογικό σου στυλ να μην καθορίζει τις σχέσεις που θα αναπτύξεις με τους άλλους, ίσως καν να μην φανερώνει κανένα στοιχείο του πραγματικού εαυτού σου... όμως το πως ντύνεσαι καθορίζει το ποιους προσελκύσεις γύρω σου. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό! 

Επιπλέον, ένα βασικό λάθος που κάνουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας είναι ότι δίνουν τόση δύναμη στη μόδα μέχρι που φτάνουν στο σημείο να χάσουν εντελώς τον εαυτό τους αλλά και τη διαφορετικότητα τους. 

Αλήθεια, εσύ έχεις σκεφτεί ποτέ, πόσο και αν επηρεάζεσαι από τη μόδα ή από τις επιλογές των άλλων; Έχεις σκεφτεί ποτέ, τι εικόνα δείχνεις στους άλλους όταν ακολουθείς πιστά τους πολλούς;

Ξέρεις, και τα ρούχα μιλούν... Δεν έχεις ακούσει ποτέ τη φράση "μια εικόνα, χίλιες λέξεις;" 

Όταν κάτι μας ταιριάζει, φαίνεται! Όταν αισθανόμαστε άνετα με αυτά που φοράμε είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω και ενισχύει την εικόνα μας θετικά, αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει κι όταν αυτά που φοράμε δεν μας ταιριάζουν καθόλου. Αυτό συμβαίνει γιατί, με τις ιδανικές για εμάς ενδυματολογικές επιλογές, είμαστε ο εαυτός μας! Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που οφείλουμε να δείχνουμε στους άλλους... ο πραγματικός εαυτός μας! Γι' αυτό θα επιλέξει κάποιος την συντροφιά μας. Γι' αυτό θα μας πλησιάσει κάποιος που θέλει να μας γνωρίσει. Όταν είσαι ο εαυτός σου, τότε προσελκύεις τους σωστούς ανθρώπους για σένα. 

Γι' αυτό σου λέω... Επέλεξε το στυλ που ταιριάζει σε σένα, στον χαρακτήρα και στο γούστο σου! Επέλεξε όσα ταιριάζουν στο σώμα σου. Επέλεξε να είσαι εσύ! 

Πως θα το πετύχω αυτό, αναρωτιέσαι... 

Φρόντισε η εξωτερική σου εμφάνιση να βρίσκεται πάντα σε αρμονία με τον εσωτερικό σου κόσμο! Κι όταν τα καταφέρεις, τότε θα ξέρεις σίγουρα πως βρήκες το δικό σου στυλ!

Γιατί μόνο αυτό μετράει στις ανθρώπινες σχέσεις. Να είσαι ο αληθινός εαυτός σου, μέσα και έξω!

Κανένα στυλ ντυσίματος δεν είναι κατακριτέο, όμως δεν ταιριάζουν όλα τα στυλ ντυσίματος με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Δεν φτιάχτηκαν όλα για όλους...

Να είσαι εσύ με ότι αυτό συνεπάγεται, ακόμα κι αν η μόδα της εποχής σου θέλει να σε μεταμορφώσει σε κάτι άλλο! 

Να θυμάσαι όμως πως για να βρεις το στυλ που σου ταιριάζει, πρέπει πρώτα να βρεις τον εαυτό σου!

Είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού!😏



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: