Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Θετική δύναμη!



Να λες αυτό που αισθάνεσαι, την στιγμή που το αισθάνεσαι.
Να μιλάς για τα συναισθήματα σου…να μιλάς για ότι σε πιέζει…να συζητάς για ότι σε στεναχωρεί…να βγάζεις από μέσα σου όλα όσα σου προκαλούν δυσφορία.
Να λύνεις τα προβλήματα που προκύπτουν με ηρεμία και συζήτηση, χωρίς να αφήνεις τον χρόνο να περνά… παίρνοντας μαζί του και τις ευκαιρίες που έχεις για να τα λύσεις.
Όμως μην αποκτήσεις την κακή συνήθεια να μιλάς συνεχώς για ότι σε πονάει μονάχα.
Να μιλάς πιο πολύ για ότι σου προκαλεί χαρά. Να εξωτερικεύεις και τα θετικά σου συναισθήματα. Να εστιάζεις πιο πολύ στο θετικό…να μοιράζεσαι την χαρά σου…να εξωτερικεύεις τις χαρούμενες σκέψεις σου!
Δεν λέω...είναι πολύ ωφέλιμο και ανακουφιστικό να βγάζεις από μέσα σου τον πόνο και να απαλλάσσεσαι από το βάρος, όμως είναι πολύ πιο όμορφο να μοιράζεσαι και να περιγράφεις τα θετικά σου συναισθήματα, να σκορπάς χαρά κι ελπίδα με την θετική σου αύρα. Είναι πολύ όμορφο αλήθεια να περιγράφεις όλες εκείνες τις υπέροχες στιγμές που έχεις ζήσει εξαιτίας ευχάριστων γεγονότων, όμορφων καταστάσεων και υπέροχων ανθρώπων.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό πόσο εύκολα μπορεί μια δύσκολη κατάσταση να αλλάξει, χάρη στον ενθουσιασμό που δείχνουμε απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους.
Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μοιραστούν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους, είναι πολύ πιο ενθαρρυντικό από το να ακούν οι άλλοι γύρω τους συνεχώς για προβλήματα και στεναχώριες.
Ξέρεις, όταν μοιράζεσαι και εστιάζεις στο θετικό, τότε ότι πρόβλημα κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις, ίσως δεν χρειαστεί να το πεις τελικά... η λύση θα έρθει μόνη της όταν είσαι ήρεμος και χαρούμενος.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να μιλά!
Να μπορεί να εκφράζει και να εξωτερικεύει είτε τον πόνο είτε τη χαρά είτε τη λύπη του. Είναι πολύ ωφέλιμο για τον εαυτό μας να μπορούμε να μην φορτώνουμε την ψυχή μας με περίσσιο βάρος...!
Κι έπειτα, ο συγχρονισμός μας με τα συναισθήματα μας είναι εξίσου σημαντικός καθώς, όταν αισθανόμαστε κάτι πρέπει να είμαστε σε θέση να το αναγνωρίσουμε και να μπορούμε να το εξωτερικεύσουμε αμέσως. Δεν έχει νόημα να πνίξεις ένα συναίσθημα κι έπειτα ετεροχρονισμένα να αποφασίζεις να το συζητήσεις. Μετά δεν έχει ίσως καμία αξία να γίνει λόγος γι’ αυτό.
Κι αν ως άνθρωπος δεν έχεις μάθει να εκφράζεσαι με άνεση για όσα σκέφτεσαι και για όσα αισθάνεσαι, ξεκίνα να αναθεωρείς από σήμερα κιόλας…

Να θυμάσαι πως οι αλλαγές για να γίνουν, πρώτα από μέσα μας ξεκινούν...!
Οι σχέσεις διορθώνονται κι επιβιώνουν όταν εμείς οι ίδιοι πρώτα αποκτάμε γνώση του εαυτού μας και είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας αλλά και τις πηγές τους.
Όταν κατακτήσουμε τον εαυτό μας άλλωστε, όλα γύρω μας γίνονται ως δια μαγείας  υπέροχα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: