Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Λανθασμένες εντυπώσεις...;


Πόσες φορές αλήθεια σου έχει συμβεί να σχηματίσεις λανθασμένες εντυπώσεις για έναν άνθρωπο;

Σου έχει συμβεί ποτέ να νομίζεις πως κάποιος σε συμπαθεί ή ότι σου είναι συμπαθής, ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο να μην ισχύει;

Συμβαίνει στ' αλήθεια κάποιες φορές, να νομίζουμε πως είμαστε συμπαθείς σε κάποιους ανθρώπους ή ακόμα πως εμείς συμπαθούμε κάποιους ανθρώπους, μα στην πραγματικότητα να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Πως γίνεται αυτό, αναρωτιέσαι;
Πως γίνεται να πέφτουμε τόσο έξω σε κάποιες περιπτώσεις;

Ξέρεις... υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι μπερδεύουν την ευγένεια με την συμπάθεια. Η ευγένεια είναι μια συμπεριφορά που οφείλει ο καθένας να την έχει απέναντι σε όλους, όμως η συμπάθεια είναι θέμα επιλογής. Αν λοιπόν κάποιος σου συμπεριφέρεται ευγενικά και φιλικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως του είσαι συμπαθής, ούτε φυσικά πως είστε αυτόματα και φίλοι. Ίσως η δική σου ανάγκη για αποδοχή από τους άλλους σε οδηγεί σ' αυτή την κατεύθυνση.

Είναι δικό σου θέμα να μάθεις να διαχωρίζεις τις έννοιες και τα νοήματα της ζωής. Τον εαυτό σου πρέπει να εκπαιδεύσεις ώστε να είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι ποτέ κάποιος χαίρεται με την παρουσία σου, ποτέ αισθάνεται άβολα ή αδιάφορα και ποτέ απλά σε ανέχεται από ευγένεια.

Σαφώς και είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις εξ αρχής, σε κάθε περίπτωση, τις προθέσεις ενός ανθρώπου που συμπεριφέρεται καθ' αυτόν τον τρόπο, και μέχρι ένα σημείο είναι ανθρώπινο να σχηματίσει κάνεις λανθασμένες εντυπώσεις όταν καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αλλά να θυμάσαι πως ο χρόνος σου δείχνει πάντα την αλήθεια.
Από την άλλη πλευρά, κάποιες φορές εμείς οι ίδιοι πέφτουμε στην παγίδα των σχέσεων δείχνοντας την συμπάθεια μας σε ανθρώπους που τελικά δεν την άξιζαν. 
 Όμως, σκέψου... αν δεν συναντήσεις στη ζωή κι ανθρώπους που συνηθίζουν να φορούν μάσκα...πως θα μάθεις να ξεχωρίζεις τα καθαρά πρόσωπα;

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλάβει τις συμπεριφορές των ανθρώπων.
Δώσε χρόνο στους ανθρώπους να σου δείξουν τις πραγματικές προθέσεις τους απέναντι σου.
Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ανακαλύψει τις πραγματικές ανάγκες σου.

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα που στο τέλος το μόνο που θα σου προσφέρουν θα είναι ίσως αυτό το πικρό αίσθημα της απογοήτευσης.
Περίμενε...πριν σχηματίσεις λανθασμένες εντυπώσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: