Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κι αύριο μέρα είναι…;





Κι αύριο μέρα είναι… κι αύριο… κι αύριο…
Και κάθε αύριο που έρχεται και φεύγει συνοδεύεται από την ίδια φράση… «Δε βαριέσαι…κι αύριο μέρα είναι…»

Ως πότε θα επιμένεις να λες στον εαυτό σου τα ίδια και τα ίδια;

Ως πότε θα επιμένεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή πατώντας αναβολή, ίδια μ’ εκείνη που πατάς κάθε πρωί στο ξυπνητήρι σου;

Οι άνθρωποι γύρω μας τείνουν να γίνονται αναβλητικοί ολοένα και περισσότερο, πιστεύοντας πως αν καθυστερήσουν να κάνουν όσα σκέφτονται, ίσως ο χρόνος τους ωφελήσει ώστε να πάρουν την ιδανικότερη απόφαση για το θέμα που τους απασχολεί. Πολλοί από αυτούς αρνούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα τα ζητήματα που τους προβληματίζουν ή δυσκολεύονται να πάρουν μια απόφαση, φοβούμενοι κυρίως μια ενδεχόμενη αποτυχία των στόχων τους.

Μα η αναβλητικότητα είναι στην πραγματικότητα αντιστρόφως ανάλογη της αποφασιστικότητας.
Σκέψου… τι στ’ αλήθεια μπορεί να σου προσφέρει η αναβλητικότητα;
Που θα σε ωφελήσει;

Με το να υιοθετεί κανείς την στάση του αναβλητικού, μένει επί της ουσίας στάσιμος.

Όμως για να καταπολεμήσει κανείς το μικρόβιο της αναβλητικότητας οφείλει να ενισχύσει μέσα του την δύναμη της αποφασιστικότητας του.

Και η αποφασιστικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την θέληση… με το κίνητρο… όσο πιο ισχυρό είναι το κίνητρο για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας τόσο πιο έντονη είναι η δύναμη της θέλησης μέσα μας, και αυτό έχει ως επακόλουθο την ενίσχυση της αποφασιστικότητας μας και την μείωση του χρόνου που χρησιμοποιούμε μέχρι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση των στόχων μας.

Να θυμάσαι λοιπόν πως η δύναμη της θέλησης σε φέρνει πιο κοντά στο αποτέλεσμα. 
Μα ακόμα κι αν μέσα σου το τοπίο είναι θολό και δεν ξέρεις ποιον δρόμο να ακολουθήσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου… σκέψου… η αναβλητικότητα θα σε οδηγήσει κάπου τελικά;
Έχεις ήδη στο μυαλό σου την απάντηση…

Μάθε στη ζωή σου να μην αφήνεις εκκρεμότητες… γιατί όσο περισσότερες μαζεύονται στο συρτάρι σου, τόσο πιο πίσω πάει η ζωή σου. Η αναβλητικότητα σου στερεί την δύναμη να αποφασίζεις άμεσα κι αποτελεσματικά για την ζωή σου… σε κρατά πίσω… μα ο μόνος τρόπος για να πας μπροστά είναι να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις.

Μια απόφαση μπορεί να σου αλλάξει την ζωή, μα η αναβολή της πάντα θα σε αφήνει και θα σε βρίσκει στο ίδιο σημείο… ή λίγο πιο πίσω απ’ αυτό...

Κάνε όσα επιθυμείς να κάνεις… ρίσκαρε… τόλμησε… για να δεις τα όνειρα σου να πραγματοποιούνται κάνε πράξεις γι’ αυτά… χωρίς καμία αναβολή.

Σαφώς και δεν μιλώ για εκείνες τις απερισκεψίες που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά… εκεί πρόσεχε… οι κεραίες σου πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές κι εκπαιδευμένες ώστε να μπορούν να διακρίνουν μια καταστροφή από μια επιτυχία. 

Όμως για όλες εκείνες τις επιθυμίες που θα σου φέρουν ευχαρίστηση και χαρά, πως μπορείς να πατάς αναβολή; 

Ρίσκαρε και πάρε όλες εκείνες τις αποφάσεις που σθεναρά αρνείσαι ακόμα και να σκεφτείς, παρόλο που ξέρεις πως θα αλλάξουν την ζωή σου προς το καλύτερο.
Ρίσκαρε κι ας μην πετύχεις… τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες…πως έκανες το πρώτο βήμα.
Ρίσκαρε και μην επιτρέπεις στον φόβο της αποτυχίας να επισκιάζει τα όνειρα σου.
Ρίσκαρε…όμως μην αναβάλλεις άλλο την συνάντηση σου με την ευτυχία.

«Κι αύριο μέρα είναι…» λες… λες κι έχεις υπογράψει συμβόλαιο με την ζωή για να σταθεί κι εκείνη το ίδιο αναβλητική μαζί σου… 

Ότι έχεις να κάνεις, κάν’ το.
Ότι σκέφτεσαι, πες το.
Ότι ονειρεύεσαι, πραγματοποίησε το.

Η ζωή κανέναν δεν περιμένει… πόσο μάλλον κάποιον που δεν είναι συνεπής στα ραντεβού του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: