Ακολουθοι στο facebook

Ακολουθοι στο facebook

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τράβα να δεις αν έρχομαι…





 
Πόσο λυπηρό είναι στ’ αλήθεια να υπάρχει γύρω μας τόση μιζέρια και τόσος αρνητισμός, χωρίς ουσιαστικό λόγο…


Πόσο κρίμα να υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που σε βάζουν στη διαδικασία να τους λυπάσαι καθώς βλέπεις την προσπάθεια που καταβάλλουν για να σε υποτιμήσουν και να σε κάνουν να νιώσεις υποδεέστερος τους μόνο και μόνο για να αισθανθούν εκείνοι πιο ψηλά. 


Εκείνοι οι γνήσιοι «εκμεταλλευτές» ανθρώπινων συναισθημάτων, που ζουν ανάμεσα μας… κινούνται υπογείως κρυμμένοι πάντα πίσω από τον απόηχο της μιζέριας που κουβαλούν πάντα μαζί τους… εκείνοι που γουστάρουν να προκαλούν τον οίκτο των άλλων γιατί με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τους ίδιους και τα υποτιθέμενα προβλήματα τους… 


Τόσο κενοί… τόσο άδειοι από καθετί καλό, μα ταυτόχρονα τόσο γεμάτοι μνησικακία και δολιότητα… κι αν τους συναναστραφείς και παρασυρθείς από την συμπόνια που έχεις σαν άνθρωπος, τότε αρπάζουν την ευκαιρία να σου κλέψουν ότι καλό έχεις μέσα σου. Πασχίζουν να σε βυθίσουν στην μιζέρια τους και να σε κάνουν να φανείς ισάξιος τους.


Αποκτούν εμμονή μαζί σου και παλεύουν με τον εαυτό τους για να γίνουν καλύτεροι από σένα… πασχίζουν να γίνουν «εσύ», με τα καλά σου μα και με τα κακά σου… μα αυτό είναι που δεν μπορούν να καταφέρουν… αυτό τους πονάει πιο πολύ, και γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να σε μειώσουν, να σε υποτιμήσουν και να σου κόψουν τα φτερά.
Ο φόβος μην φανούν πιο «λίγοι» από σένα τους κάνει επιθετικούς και προσβλητικούς απέναντι σου, καθώς έτσι πιστεύουν πως θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.


Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν είναι πως εσύ είσαι απλά ο εαυτός σου, με τα καλά και με τα άσχημα… τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό. Κι όταν ξέρεις ποιος είσαι, δεν μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να υποτιμήσεις κανένα για να νιώσεις εσύ καλύτερα βλέποντας κάποιον άλλο να πληγώνεται και να θίγεται εξαιτίας σου. 


Δείξε αδιαφορία σε όλους αυτούς τους γεμάτους αρνητισμό ανθρώπους… 


Μην αφήνεις την μιζέρια κανενός να επηρεάζει την θετική σου σκέψη και κυρίως μην επιτρέψεις ποτέ και σε κανέναν από αυτούς να υποτιμήσει την αντίληψη σου.


Να θυμάσαι πως τον οίκτο σου δεν πρέπει να τον σπαταλάς σε ανούσιους ανθρώπους… γίνε σκληρός και ανένδοτος απέναντι σε όλους εκείνους που προσπαθούν να μειώσουν το θάρρος και την τόλμη σου να κάνεις ότι αισθάνεσαι και να λες όσα πραγματικά πιστεύεις.


Μείνε αληθινός, αυθεντικός και απερίσπαστος από καθετί αρνητικό που προσπαθεί να εισβάλλει βίαια στη ζωή σου, παλεύοντας να σκοτώσει ότι καλό έχεις μέσα σου.


Άλλωστε,


Χωρίς ψέματα…

Χωρίς ύπουλα χτυπήματα και δόλιες συμπεριφορές…

Και κυρίως χωρίς εμμονές…


Η ζωή είναι καλύτερη!

1 σχόλιο:

Αποκτήστε τα βιβλία και τα ebooks πατώντας εδώ: